Speeltrein

In principe is er iedere zondag tijdens de ochtenddienst kinderopvang voor de babyís, peuters en kleuters!

Om de 14 dagen wordt er voor kinderen van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 een Kinderkring gehouden.

De datum staat in de Johannesbrief en wordt aan de deelnemers per email toegestuurd.

Tijdens de kerkdienst in de Johanneskerk gaan de kinderen naar een eigen ruimte en worden er verhalen uit de bijbel verteld. Dan wordt er over gepraat, gezongen en worden de verhalen creatief beleefd om deze te verbinden aan het eigen leven.

Op kerstavond spelen we een kerstspel of een musical en aan het einde van het seizoen houden we een afscheidsdienst en dito feestje voor degene die de kinderkring verlaten omdat ze bijvoorbeeld naar Supertwien overgaan.

Kerstspel jeugd

Over de Kinderkring

Het aantal kinderen dat op de lijst staat is 14, maar meestal zijn er 6 tot 10 kinderen.

Dit seizoen hebben we het van de zomervakantie tot kerst over het Onze Vader en DaniŽl gehad. In november hebben we een kerkdienst met de kinderen over het Onze Vader gehad; sommigen kennen het gebed helemaal uit hun hoofd! Het verhaal van DaniŽl vonden ze allemaal spannend, net als het leeuwenspel dat we deden. Na de kerst hebben we het over Esther. Na Pasen gaan we het over het avondmaal en de voetwassing hebben. En zoals altijd is er aan het eind van het seizoen de dienst met buitendag. Dit jaar hopen we op 5 juni weer naar Stoutenburg te fietsen en daar te gaan picknicken.

Wat is leuk aan de kinderkring? De kinderen verschillende verhalen te laten horen en daar hun eigen verhaal of gevoel bij te laten voelen of vertellen en daar dan op doorgaan in een gesprek of rollenspel. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat we een knutselactiviteit hebben bedacht naar aanleiding van het verhaal.

De kinderkringleiding.